Ekonomi
Geleneksel mutfak ekipmanları; Profesyonel mutfaklarda sürdürülebilirlik ve enerji tasarrufu konusunda başarısız oldu!
Enerji tasarrufunun giderek daha fazla odak noktası haline gelmesinin birçok nedeni var: Bunlar; Bir yanda gaz, petrol ve elektrik maliyetlerinin artması, diğer yanda çevre kirliliğinin önlenmesi ve sürdürülebilirlik gibi konuların kamuoyunda yansımaları var. Bu sebeplerden dolayı restoran, kafeterya, hastane ve endüstriyel olarak gıdanın servis edildiği her yerde yatırım kararları alınırken enerji tasarrufu ve daha düşük CO2 emisyonu üretme konuları her geçen gün daha fazla değer kazanmaktadır.
RATIONAL Türkiye’nin Sürdürülebilirlik Sorumlusu; Gamze Güler ”Enerji krizi ve artan elektrik maliyetleri nedeniyle, RATIONAL pişirme sistemlerimizin elektrik maliyetleri hakkında sık sık sorular alıyoruz. Özellikle; Türkiye’de bulunan konvansiyonel mutfak ekipmanlarının güç değerleri, sürdürülebilirlik ve CO2 emisyonları açısından büyük dezavantajlar oluşturmaktadır. Yeni alınan klasik mutfak ekipmanları da bu olumsuzlukları gidermek yerine bu sorunların devam etmesine yol açmaktadır. Gamze Güler’in tavsiyesi; Teknolojik pişirme sistemimiz iCombi Pro; Tüm modeller ENERGY STAR ® sertifikalıdır. Bu, müşterilerimizin güç tasarrufu sağlayan ekipman satın almalarına ilişkin garanti belgesidir.
ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA), Ocak 2023’te yayınladığı son raporunda, tüm ENERGY STAR ® sertifikalı iCombi Pro pişirme sistemlerinin, diğer sertifikasız standart fırınlara göre güçlü performans ve daha yüksek güç tasarrufu sağladığını doğrulamaktadır. Bu tasarrufun en değerli sebeplerinden biri; güzel bir yalıtım ve geliştirilmiş kapı camı geliyor. EPA, iCombi Pro modellerinin diğer sertifikasız standart modellere göre %30’a varan enerji tasarrufu sağladığını belirtiyor.
Gamze Güler; Yenilikçi bir firma olarak, sürdürülebilirlik ve çevre için teknoloji ile sektörümüze sağladığımız faydadan dolayı RATIONAL çalışanları olarak mutluyuz” diyerek konuşmasını tamamladı.